Een hashtag? WAT? - Voor rant mag dat, en ja ik ben ook wel eens boos! Niet te vaak gelukkig, oh, en schelden in de reacties is toegestaan ;) .

Alles is gratis. -Radar

Door Ultrapc op maandag 11 januari 2016 21:00 - Reacties (41)
Categorie: #rant, Views: 8.001

Ja! Alles is gratis, en als het niet gratis is mag je het best weigeren te betalen. Tenminste, dit zegt de zelfbenoemde 'Internetexpert' bij het tv-programma Radar. Je kunt het wel al raden, het gaat over adblockers! Erger nog, er word eens even duidelijk uitgelegd (door diezelfde 'internetexpert') hoe je een adblocker moet installeren. Ben ik tegen adblockers? Nee, maar ik vind wel dat sites waar ik plezier van heb (zoals Tweakers!) daar best iets voor terug mogen krijgen. Oftewel ik neem een abbo, of ik laat de advertenties door (zoals ik bij Tweakers doe) omdat ze simpelweg niet storend zijn.

Dus waar word ik nou boos van? Ik word boos van het feit dat die egotripper 'internetexpert' zomaar even zegt dat je wel alles kan blokkeren. Oftewel: je geeft ook de sites die zich inzetten voor het tonen van reclame op een niet storende manier, geen enkele kans om inkomsten te vergaren. Gewoon alles per definitie geblokkeerd. Klinkt in mijn oren even egoïstisch als het is, maar zoals ik al zei: je kan best advertenties blokkeren, alleen op sites waar je dankbaar gebruik van maakt is het nogal gek om spontaan te zeggen: 'Ohja, en ik ga er niet voor betalen' . Dit is nu dus wel wat er gebeurt en wat er nog meer gaat gebeuren, want iedereen trapt een adblocker in zijn browser en laat hem standaard alles blokkeren, en een leek gaat echt geen sites whitelisten omdat ze dat waard zijn.

Gelukkig werd het verhaal niet uitsluitend door onze ietwat inzichtloze 'professional' verteld, maar was onze eigen hoofdredacteur Wout aanwezig! En hoewel hij het standpunt van Tweakers hierin duidelijk naar voren schuift, word er daarna rustig doorgegaan met uitleg over Ghostery en het installeren ervan. Niet alleen om de trackers te blokkeren, neenee, ook daar gaan we rustig verder met het blokkeren van advertenties. En sowieso: waarom haal je het in je hoofd om Ghostery (toch niet een van de makkelijkste plugins) aan te raden bij Henk en Ingrid onder het motto: vink alles maar aan dan komt er zeker niks doorheen.

Enfin, vind ervan wat je ervan wilt vinden en mijn excuses dat ik nu toch een beetje boos ben: sites mogen ook geld verdienen :( .

Dit houd niet in dat ik het eens ben met de sites die een hopeloze overmaat aan advertenties en trackers serveren, maar zomaar alles gaan blokkeren is geen optie.

Link naar aflevering (komt waarschijnlijk zometeen online, en vergeet je adblocker niet aan te zetten!): Klik!