En nu is het echt voorbij.

Door Ultrapc op zaterdag 17 januari 2015 10:00 - Reacties (16)
Categorie: Telefoons, Views: 7.753

Jazeker, je bent lekker in mijn gerenommeerde clickbait-techniek getrapt! Ha! Misschien was het bij mijn vorige 2 blogs ook al gelukt, verwacht maar niet dat ik daarmee ga stoppen ;) . Grappig hoor, maar wat is dan echt voorbij? Je tweakblog? Je internetabbonement? Je soldeerapparaatverwarm-licentie?. Nee, iets helemaal anders, ik heb iets weggedaan waar ik ooit nog zo lovend over sprak: De Nokia Lumia 520 met WP8.1

http://static.trustedreviews.com/94/00002fa4e/9d67/Windows-Phone-8-Update-3.jpeg

Reden tot Tweakblog? Ik vind van wel. Even wat historie:

MWC2013 was in volle gang toen ik op zoek was naar een nieuwe gsm, mijn gsm was op dat moment een Galaxy (geen idee wat exact) en die beviel niet, niet erger dan wat ik daarvoor had met een Corby II maar ik was zeker niet tevreden omdat alles tegen leek te zitten, mijn toestel last had van alle kwalen waar een toestel last van kan hebben en toen (half Mei inmiddels) bijna een accu ontplofte in mijn broekzak was ik het zat. Tijd voor een nieuw toestel dus, maar wat moest dat gaan worden? Als 13 jarige wil je niet teveel uitgeven voor een telefoon en wil je toch vanalles hebben (zonder dat het weer een Samsung moest worden). Nog even doorgesukkeld met de Corby II en uiteindelijk een Nokia 520 gekocht (Mijn 4e Nokia alweer!), niet echt het type Nokia wat ik gewend was (oa de 1616) maar nadat ik er even mee gespeeld had was de naam Nokia weer snel een gerespecteerd iets bij mij en dat is iets dat Samsung nooit heeft kunnen doen bij mij: iets afleveren voor een goede prijs en waar je toch een goede gebruikerservaring mee hebt.

Het is een toestel geweest waar ik de volle 110% heb uitgehaald en hij hield het nog ook! Uiteindelijk heb ik hem toch weggedaan. Waarom? Aan de snelheid van het systeem heb ik nooit wat moeten opmerken, simpelweg omdat alles altijd soepel verliep, maar verliep het snel? Nee, eigenlijk helemaal niet en dat gaat na een tijdje toch wat irriteren. Ook het gebrek aan frontcam ging me storen (ik ben dan een nuchtere Tweaker, ik ben ook een 15 jarige puber die wel eens een selfie wil maken ;) ). Dan het app-aanbod, als er een nieuwe app uitkwam op Android en iOS kwam hij vast wel naar WP binnen een jaartje ofzo |:( . Eigenlijk was Deathgrunt de enige reden dat ik nog even op WP gebleven ben, geweldige dev en medeblogger en natuurlijk complimenten dat hij gewoon stug door blijft gaan met handige apps maken voor WP en ik weet zeker dat als er meer doorzettende devs als hem bijkomen dat WP er zeker komt met zijn app-aanbod. Helaas te laat voor mij.

Dus? Wat is het geworden? Ik had natuurlijk gewoon voor een higher-end Lumia kunnen gaan, maar dan bleef het app-probleem hangen. Een Android? Een Chinees toestelletje? Nope, ik heb best wat ervaring met de Chinese schepsels op de smartphonemarkt en ik ben niet te beroerd om iets te importeren maar ik wil ook gewoon een toestel in het Nederlands en zonder Chinese tekens wanneer je dieper de menu's induikt. Oke: een Samsung dan? Nee, ik ben nog steeds niet zo gecharmeerd van vuurwerk in mijn broekzak en ik heb inmiddels een hekel aan al die slecht afgelakte plastic troeptoestellen. Hmm, en toen kwam mijn broer (die werkt bij Switch) met een mooi voorstel: en je ruikt het al, het werd een ex-showroommodel iPhone 5s O+

En nu ben ik niet meteen een Apple fanboy, nee (al had ik al een iPad en iPod Touch hoor) en heb ik teminste alle PhoneOSen gehad :D

Volgende: Alles is gratis. -Radar 01-'16 Alles is gratis. -Radar
Volgende: Tweakers zijn het moeilijkste volk ooit. 11-'14 Tweakers zijn het moeilijkste volk ooit.

Reacties


Door Tweakers user brick5492, zaterdag 17 januari 2015 10:44

Je hebt niet alle PhoneOSen gehad, namelijk Blaclberry10, SailfishOS, Ubuntu touch , WebOS en FirefoxOS ;)

Leuk verhaal om te horen, erg herkenbaar ook. Zelf zou ik namelijk dolgraag SailfishOS willen gebruiken als daily driver maar helaas, er zijn weinig apps voor (hoewel de apps die er voor zijn wel van hoge kwaliteit zijn). Dus nu gebruik ik nog Android op mijn Nexus 4, en hoewel ik weer even zoet ben met lollipop denk ik dat ik het over een half jaar ermee gehad heb :P . Helaas hier ook weinig geld in het 17-jarige studentenleven en aangezien ik nog een nieuwe laptop nodig heb en op vakantie ga zit een nieuwe telefoon er niet in.

Veel plezier met je iPhone! :)

Door Tweakers user Ultrapc, zaterdag 17 januari 2015 10:54

brick5492 schreef op zaterdag 17 januari 2015 @ 10:44:
Je hebt niet alle PhoneOSen gehad, namelijk Blaclberry10, SailfishOS, Ubuntu touch , WebOS en FirefoxOS ;)

Veel plezier met je iPhone! :)
Helemaal waar natuurlijk, al heb ik in mijn conclusie vooral de populaire 3 meegenomen. Ik heb overigens een tijdje nog een Blackberry van een maat gebruikt omdat mn Samsung (again) 350 ch@t weereens onbruikbaar was ;) . Verder ben ik ook eens de gelukkige geweest om de Jolla te mogen uitproberen voor een weekje of 2: Tof ding hoor! Ben verder erg benieuwd naar die andere drie, en vooral de comeback van WebOS lijkt me erg intressant :D

Bedankt voor je reactie!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 januari 2015 10:55]


Door Tweakers user Eagle Creek, zaterdag 17 januari 2015 11:08

FANBOY!

Sorry, moest even ;)

Anyhow.. Jammer om je te zien gaan! Mijn persoonlijke ervaring na 2 jaar iPhone 5-gebruik is dat ik nog steeds WP veel prettiger vind om mee te werken. Ik geef toe dat het app-aanbod van de 'nieuwe en hippe' apps nog steeds te wensen overlaat maar kan hier zelf goed mee leven. Qua OS en innovatie verkies ik zelf nog steeds WP over iOS.

Enne, *zonnebril op*, you'll be back!.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 januari 2015 11:25]


Door Tweakers user Hennie-M, zaterdag 17 januari 2015 11:09

Ik had dezelfde conclusie getrokken toen ik mijn Lumia 800 helemaal zat was.
Ik ben nog steeds enorm blij met mijn iPhone 5.

Door Tweakers user Ultrapc, zaterdag 17 januari 2015 11:15

Eagle Creek schreef op zaterdag 17 januari 2015 @ 11:08:
[knipperdeknip]
Enne, *zonnebril op*, you'll be back!.
Haha, dat weet ik zeker! Ik ben nog steeds onder de indruk van de handigheid van WP en als er wat problemen opgelost zijn samen met een breder app-aanbod ben ik terug ;) .
Hennie-M schreef op zaterdag 17 januari 2015 @ 11:09:
Ik had dezelfde conclusie getrokken toen ik mijn Lumia 800 helemaal zat was.
Ik ben nog steeds enorm blij met mijn iPhone 5.
Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die van WP naar een iPhone gesprongen is ;)

Door Tweakers user sfranken, zaterdag 17 januari 2015 15:09

Aah, Samsung, de OEM die de grootste crap Android telefoons aflevert sinds mensheugenis. Ik heb een Galaxy S2 gehad, was een prima toestel zolang je er CM op flashte. Daarna ging het bergafwaarts met Samsung en ben ik overgestapt op een Nokia N900 met Maemo ( B| ). Daarna een Galaxy Nexus, daarna een Oppo Find 5 en nu een OnePlus One.

Fantastisch toestel :)

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 17 januari 2015 18:23

mja ik verbaas me ook wel behoorlijk, je bent nog jong enzo en dus snapt iedereen dat je geen 400 euro uit kunt geven aan een midrange toestel maar als je android afkraakt op de samsung corby tja dan heb je toch nog wel wat ervaring op te doen zelf zou ik noooit maar dan ook echt nooit voor een 2e hands toestel

als je android wilt proberen op goedkope en net iets minder goedkope toestellen, kijk dan eens naar merken als moterola G of zelfs E toestellen, of als je wat meer om de interface geeft bijv een htc explorer. dat zijn echt 1000x betere toestellen dan wat je van samsung gewend was.

Door Tweakers user Ultrapc, zaterdag 17 januari 2015 22:55

sfranken schreef op zaterdag 17 januari 2015 @ 15:09:
Aah, Samsung, de OEM die de grootste crap Android telefoons aflevert sinds mensheugenis. (knip)
Fantastisch toestel :)
Wij snappen elkaar, bedankt voor je reactie ;)
i-chat schreef op zaterdag 17 januari 2015 @ 18:23:
mja ik verbaas me ook wel behoorlijk, (knip)
Snap ik, het punt is dat ik als Tweaker vaak in aanraking kom met andere toestellen dan de Corby, Ch@t 350 en Galaxy (waarbij die eerste 2 geen Android draaien). Zo heb ik best al wat gsm's mogen testen (oa de S3 en S4mini) en kom ik regelmatig mensen tegen die net iets niet snappen van hun gsm wat ik dus even kan uitleggen. Buiten dat dit een leuk zakcentje bijverdient kan ik ook mooi zien hoe gsm's er na dagelijks gebruik uitzien en hoe de gebruikerssporen te zien zijn (bijv krassen op de achterkant of gebroken glas aan de voorkant)

Ik snap dat dit dus verwarrend kan zijn omdat ik het nou eenmaal niet in de blog vermeld heb, maar ik heb mijn keuze dus zeker niet op een oneerlijke vergelijking gebaseerd :)

Door Henk, zondag 18 januari 2015 00:33

Dan was dat iphone showroom modelletje lekker goedkoop zeker? Anders kan je ze toch moeilijk met elkaar vergelijken. Compleet verschillende prijsklasses.
Moet er persoonlijk niet aan denken om in de apple-bait te trappen ;)

Door deman, zondag 18 januari 2015 09:39

Als je kijkt naar mobiel en tablets heb ik vrij veel (gehad):
Android 1.6 t/m 5.0
IOS 4/5/6/7
Symbian 60 tm 60 3v
Windows 6.0 tm 8.1
MeeGo
BlackBerry os 10.2.1 tm 10.3.1

En gebruik ik nu vooral BlackBerry os 10.
Het is een wereld van verschil met android vanilla, waar het os en de beschikbare apps qua privacy mogelijkheden lijkt gemaakt om zoveel mogelijk data van je te verzamelen.
Het is ook retesnel en stabiel, plaats je een z10 naast een vergelijkbare moto-g dan zie je een gigantisch klasse verschil.

Bij aanschaf van m'n laatste telefoon heb ik ook gekeken naar de Iphone6+,
Maar voor 900 euro, vond ik hem niet 'speciaal genoeg'. 'its just another Iphone'.
En dat geldt ook voor veel androids, bij de twee marktleiders zit meer evolutie dan revolutie.

M'n volgende aanschaf wordt geen blackberry, maar een Jolla Tablet.
Het is een alternatief platform met android apps support en veel innovatie en UI tegenover het ouderwetse 'tile systeem met back buttons' van android en Apple.
En het is een niche os van Europese makelij dus je bent ongetwijfeld wat minder kwetsbaar voor digitale oorlogsvoering.

Ik ben benieuwd ook dat platform te ontdekken.

Door Tweakers user Ultrapc, zondag 18 januari 2015 14:06

Henk schreef op zondag 18 januari 2015 @ 00:33:
Dan was dat iphone showroom modelletje lekker goedkoop zeker? [...]
Het is maar wat je goedkoop noemt, maar ik heb er geen €550.- voor betaald, nee ;) . Verder gewoon grotendeels zelf betaald, met wat hulp van mijn broer :D . Verder snap ik dat ik een Corby2 niet mag vergelijken met een iPhone 5s (duh..) maar de vergelijking met een Galaxy S3 (iets ouder, maar oke) mag best gemaakt worden vind ik. (zie reacties hierboven)
deman schreef op zondag 18 januari 2015 @ 09:39:
Als je kijkt naar mobiel en tablets heb ik vrij veel (gehad):
Android 1.6 t/m 5.0
IOS 4/5/6/7
Symbian 60 tm 60 3v
Windows 6.0 tm 8.1
MeeGo
BlackBerry os 10.2.1 tm 10.3.1
[...]
Gelukkig ben ik ook niet echt een noob mbt mobiele besturingssystemen, ik heb ervaring (gehad) met het volgende lijstje:
IOS 4tm8 (iPod Touch 3rd gen, iPad 3, iPhone 3GS en 5s)
Android 2.2 tm 4.4 (Galaxy, mediaspelers, vm's, S3, S4mini, en vast nog wel wat :D)
WP 8 + 8.1 (de 520)
SailfishOS (Jolla)
BlackberryOS (geen idee van welk typenummer Blackberry)
SamsungOS (chat 350 en corby 2)

Dit is informatie die niet in de blog stond omdat ik nou eenmaal niet verder inging op de keuze voor een iPhone, al was het misschien handiger geweest om het er wel bij te zetten.

BlackberryOS is niet mijn ding geweest, te zakelijk vond ik. Android is een leuk besturingssysteem zolang er geen Samsung troep bijstaat en iOS is ook retesnel en retestabiel ;) . Je hebt verder gelijk dat er meer evolutie dan revolutie plaatsvind, al heeft de 5s wel een paar interessante toevoegingen zoals de vingerafdrukscanner en de M7 motion co-processor die leuke perspectieven hebben, maar revolutie is het inderdaad niet.

Voor mijn volgende tablet zit ik ook nog wat de twijfelen of dat weer een Apple gaat worden, 1 ding is zeker: ik ben er niet mee getrouwd :D .

[Reactie gewijzigd op zondag 18 januari 2015 14:07]


Door brain75, zondag 18 januari 2015 17:05

Ik zie dat je Blackberry geprobeerd hebt, maar ik vermoed dat het nog een oude BlackBerry is geweest (gezien de leeftijd van de door jou genoemde Samsung 350 Chat).

Ik zou zeggen.....geef een recenter toestel van Blackberry gebaseerd op BB OS10 eens een testdrive. Ik wil niet meer terug naar Android of iOS. Met BB OS10.3 kun je zelf Android-apps draaien (mocht je in de BB-store te weinig apps vinden).

Jolla staat ook op mijn verlanglijstje: maar die toestellen zijn niet bepaald goedkoop. En Ubuntu natuurlijk: al word het wel hoog tijd dat daar nu eens serieuze toestellen van gelanceeerd gaan worden.

Door Tweakers user Ultrapc, zondag 18 januari 2015 17:39

brain75 schreef op zondag 18 januari 2015 @ 17:05:
Ik zie dat je Blackberry geprobeerd hebt, [...]
True, dat is al best even geleden en zal ook toen al een oud toestel geweest zijn. Verder geloof ik best dat Blackberry's veel verbeterd zijn, en als ikde kans krijg om er eentje te testen zal ik het niet laten vliegen :)

Betreft de Jolla, ik vond het een ongelofelijk interessant toestel en vond het jammer dat hij een paar serieuze minpunten had, maar ze hebben in ieder geval veel potentie. Verder ben ik erg benieuwd naar Ubuntu en FirefoxOS lijkt me ook interessant, nog genoeg te ontdekken in ieder geval :D

Door Tweakers user TIGER79, maandag 19 januari 2015 08:38

Najah, zoals eerder aangegeven een oude Galaxy is niet te vergelijken met de nieuwere toestellen... Daarom vindt ik ook dat als je zegt dat je alle OSén hebt gehad ik je jammer genoeg moet teleurstellen : dat is niet zo... De enige up to date OS die je hebt geprobeerd is WP, Android dus niet...
Ook is Samsung niet de enige optie op Android-gebied : HTC heb je, Sony heb je, maar ook een toestel zoals de OnePlus One (die ik nu zelf heb)...
Als laatste, kijk uit waar je commentaar op levert als je zegt dat Samsung slecht afgelakte toestellen zijn : het zal je verbazen hoeveel iPhones na een jaartje er niet meer uit zien (gebroken glas/behuizing), niet werkende of missende aan/uit en volume-knopjes enz enz...
De design is natuurlijk Amerikaans maar de productie-kwaliteit, tsjah het komt praktisch uit dezelfde chinese fabrieken (foxconn)...

Door Tweakers user PdeBie, maandag 19 januari 2015 15:01

Grappig, ik ben juist van de week van IOS overgestapt op Windows Phone (Lumia 830 om precies te zijn).

Reden: ik had geen zin meer om > 500 euro voor een toestel uit te geven voor een nieuw up-to-date toestel en Windows Phone voldoet aan mijn eisen voor een mobiel besturingssysteem.

Apps hebben geen meerwaarde voor mij, zolang de basis dingen aanwezig zijn (lees: e-mail, whatsapp en internet).

Door Tweakers user Ultrapc, dinsdag 20 januari 2015 00:26

TIGER79 schreef op maandag 19 januari 2015 @ 08:38:
Najah, zoals eerder aangegeven een oude Galaxy is niet te vergelijken met de nieuwere toestellen... [..]
Zoals hierboven al meermaals aangegeven, in de blog gaat het over toestellen die ik in persoonlijk bezit heb gehad (met andere woorden: gekocht heb), dit zijn echter verre van alle toestellen die ik meemaak op een dag: ik krijg redelijk vaak mensen over de vloer mbt een vraag over de gsm (tevens de reden dat ik eigenlijk iOS, Android en WP wel 'moet' kennen) en dat heeft dus als gevolg dat ik heel veel verschillende gsm's zie, gebruik en ook een beetje kan checken hoeveel gebruikerssporen er nou op zo'n ding zitten. Betreft het OS zit je ook goed fout, hierboven valt een lijstje te zien met alle mobiele OS'en die ik heb gebruikt (gebruikt als 1 week of langer, en op een toestel wat ik op dat moment in bezit heb) en omdat iedereen zo geweldig spreekt over Android 5 heb ik het uitgetest (blijf ik doen de komende week) en dan ben ik met de 'grote' 3 mobiele OSen weer helemaal up-to-date (iOS8, Android 5 en WP8.1)

Verder snap ik dat ik best voor een Sony had kunnen gaan, al zijn die designtechnisch niet helemaal mijn ding. HTC daarentegen wel, geweldige toestellen en best een succes met Android 5, maar toen kwam het aanbod van de 5s en van mij mag je een HTC vinden voor €360 die totaal de vloer aanveegt met een 5s.

En verder verbaast het me niks hoeveel kapotte iPhones er zijn, als je 5 dagen per week rondloopt op een middelbare school en dan in je vrije tijd nog van die dingen tegenkomt zit je alles behalve onder een steen mbt telefoonschade. Toch blijkt uit mijn persoonlijke ervaring dat er veel Samsungs zijn met vooral kleine schade (barst in schermglas, krassen en de bekende lakproblemen) terwijl je bij iPhones minder schade ziet, maar als er schade is is het meer: bijv een volledig versplinterd scherm. Verder zien de iPhones er in hoesjes meestal nog prima uit, terwijl ze bij samsung soms nog schade vertonen (ja de lak weer)

En als laatst: een telefoon van €400.- en dan gemaakt van plastic? Alleen wanneer het dat geweldige spul van ex-Nokia is, maar van Samsung moet ik het niet hebben (hopelijk wordt de nieuwe Galaxy A series iets)
PdeBie schreef op maandag 19 januari 2015 @ 15:01:
Grappig, ik ben juist van de week van IOS overgestapt op Windows Phone (Lumia 830 om precies te zijn).
[...]
Zo zie je maar, ieder zijn wensen :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 januari 2015 00:29]


Reageren is niet meer mogelijk